Ha már magyar gyümölcslé, akor csipkebogyó
Tudta, hogy a csipkebogyó már közel 2000 éve játszik szerepet a gyógyításban? A valójában csipkerózsa nevet viselő növény bogyós terméséről kapta a csipkebogyó elnevezést. A csipkebogyós magyar gyümölcslé Európában őshonos cserjéből készül. A növény nemzettségében több mint 100 különböző faj található meg, amelyek közül sok a vadonban és a trópusi hegyvidékeken él. Az apró fehér virágok leginkább május végén kezdenek el tömegesen nyílni. A virágzás folyamatának végeztével pedig kialakulnak a kicsiny piros álbogyótermések, amelyek augusztus végétől érnek be.
Ekkor már elérik a 1-3 centiméteres nagyságot. A csodálatos piros bogyón belül megtalálhatja a magvakat, amelyeket egy szúrós, szőrhöz hasonló közeg ölel fel. A csipkebogyóval készített magyar gyümölcslé garantáltan tele lesz C-vitaminnal, mivel a gyümölcs magasabb vitamintartalommal bír, mint a paprika vagy a citrusfélék bármelyike. Egyszóval, ha télen is szeretne vitaminhoz hozzájutni és a betegségeket távol tartani, akkor a csipkebogyóval dúsított magyar gyümölcslé kitűnő választás.